WRR-rapport 102: Zet nu in op kwaliteit van werk

Nieuwe technologie, de toename van flexibel werk en de intensivering van werk kunnen grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van werk. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid adviseert bedrijven, instellingen, sociale partners en de overheid in te zetten op goed werk voor iedereen die wil en kan werken. Goed werk is essentieel voor de brede welvaart in ons land: voor de economie en voor de sociale samenhang.

Risico’ worden in dit rapport op diverse plaatsen geduid, gerelateerd aan onder meer armoede, werkloosheid gekoppeld aan de mate van sociale zekerheid, extreem laagbetaald werk, gezondheidsproblemen, burn-out, arbeidsongeschiktheid, eigen financiën. Veel bedrijven hebben hun zaakjes niet op orde, zo blijkt. Dit leidt weer tot risico’s voor hen zelf en indirect voor de samenleving,  niet alleen financieel, maar in de betrouwbaarheid van de eigen bedrijfsvoering en dienstverlening, met alle gevolgen voor continuïteit en innovatiekracht. De  noodzaak van een renaissance voor P&O of HR, maar vooral voor goed management lijkt zich aan te dienen. Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons