Wethouder Jansen over de factor ’tijd’ als risicofactor

Bron: Risk & Compliance

Eén van de keynotes van het afgelopen RiskCongres Lokaal Bestuur was wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht. Een transparante en integere besluitvorming is een van de hoekstenen van overheidsbeleid. Het verschil tussen de publieke en private sector is dat de overheid belastinggeld uitgeeft en via wetgeving burgers en bedrijven dwingt om iets te doen of te laten. Tegenover die macht staan een verantwoordingsplicht en de tegenkrachten van de volksvertegenwoordiging en de rechterlijke macht. De bijdrage van wethouder Jansen wordt gepubliceerd in twee delen. Dit eerste deel gaat met name over de factor tijd als risicofactor.

Wethouder Jansen van de gemeente Utrecht sprak met name over het politiek-bestuurlijk risicomanagement. Dat heeft een sterke relatie met transparante besluitvorming. Al is het maar omdat een gebrek aan risicomanagement vrijwel altijd leidt tot impliciete besluitvorming, waarbij in een later stadium financiële of politieke lijken uit de kast komen. >>


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons