Water

Het Global Risks Report van het World Economic Forum stelt dat water-crises in de top 5 staat van grootste risico’s. In deze rubriek worden artikelen verzameld die hieraan gerelateerd zijn.

Water is onze vriend en onze vijand, zo is eens te meer gebleken. Water is cruciaal voor het leven op aarde – het drijft ecocsystemen – met alle planten- en diersoorten daarin. Wij hebben water nodig voor onze voedselproductie. Schoon drinkwater is een voorwaarde voor een gezond leven.

Drinkwaterbedrijven en waterschappen werken hard aan het beheren en beschikbaar houden van water. Er liggen echter veel risico’s op de loer, omdat de druk op het land- en waterverbruik enorm is. Dat leidt tot verdroging, schaarste, vervuiling en aantasting van natuurlijk ecosystemen. En dan zijn er nog de overstromingen, die structureel lijken te worden.

Deze selectie van essays, rapporten, nieuwsfeiten en opinies wordt permanent bijgewerkt. Op onderdelen is er nauwe verwantschap met klimaatverandering zoals de hieraan verbonden stijging van de zeespiegel. De redactie heeft ervoor gekozen de aan het klimaatbeleid gerelateerde water-maatregelen op te nemen in het artikel klimaatverandering.

Het artikel is hieronder leesbaar (klik voor full-screen). U kunt het downloaden als pdf. Het maakt deel uit van het magazine Quaterna Publica 2016 – Hoofdstuk Perspectief.

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons