Voor Delft is ieder risico een kans

 

Bron: RiskiD

Op het VNG Congres in Maastricht is het boek “Wat als…?” gepresenteerd. Dit boek biedt een nieuwe blik op gemeenterisico’s met onder andere een bijdrage van de Gemeente Delft, een must read voor iedere gemeentebestuurder. In het boek zijn verhalen van ambtenaren gebundeld: op welke manier zijn ze met risicomanagement bezig, waar lopen ze tegenaan én wat kunnen we van elkaar leren? Hieronder is het interview met gemeentesecretaris Hans Krul en controller Monique te Selle van de Gemeente Delft integraal weergegeven. 

“Eigenlijk vind ik kansenmanagement een beter woord”, zegt Hans Krul gemeentesecretaris en Chief Risk Officer van de gemeente Delft. “Risico’s zijn er altijd; het managen daarvan zie ik vooral als een kans om ons werk nog professioneler te doen. Risicomanagement is in feite niks anders dan good governance”, zegt hij.

Dé reden voor de gemeente Delft om risicomanagement als ‘een normaal’ onderdeel te zien van de dagelijkse werkzaamheden van alle medewerkers.
In dit streven wordt Krul ondersteund door controller Monique te Selle. Samen met een nog aantal betrokken medewerkers vormen zij een team dat risicomanagement binnen alle lagen van de organisatie een plek wil geven en verankeren. >>

Wilt u het boek “Wat als?” ontvangen ga naar de volgende website https://vngrisicobeheer.nl/bestelhetboek. (Alleen voor VNG-leden.)


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons

Voor leden