Bron: NAR
Voor gemeenten is het van groot belang dat zij hun risico’s goed hebben verzekerd. Zeker in tijden van financiële onzekerheid. Het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement draagt daarom de exclusieve rechten van haar verzekeringsmodule NARIS voor de gemeentemarkt over aan VNG Verzekeringen. Het informatiesysteem komt op de markt onder de naam VNGVIS.
Kosten besparen in tijden van bezuinigingen
VNG Verzekeringen biedt gemeentelijke organisaties hiermee een verzekeringsapplicatie voor het optimaal beheren van hun verzekeringsportefeuille en het sneller afwikkelen van schades. In tijden van bezuinigingen is de verzekeringsapplicatie een waardevol instrument om kosten te besparen en verzekeringsoplossingen optimaal in te kopen naar eigen behoefte. Met de applicatie leggen gemeenten al hun polissen, schades en bezittingen vast en krijgen zij direct inzicht in betaalde premies en het schadeverleden van de organisatie. Daardoor hebben gemeenten een helder totaalbeeld van hun verzekeringsportefeuille en voorkomen zij onnodige overlap. Dit verbeterde inzicht sluit aan op de veranderende gemeentelijke verzekeringsmarkt door o.a. regiegemeenten, herindelingen en samenwerkingsverbanden.
Burgers worden sneller geholpen
Gemeenten die werken met VNGVIS, kunnen hun burgers sneller en beter van dienst zijn. Het systeem heeft een automatische workflow om schades af te wikkelen waardoor burgers sneller en efficiënter worden geholpen.
Kennis gaat niet meer onnodig verloren
Vaak worden verzekeringstaken binnen gemeenten belegd bij één medewerker. Zodra deze de organisatie verlaat, vanwege pensioen of bezuinigingsmaatregelen, gaat er veel waardevolle kennis verloren en is men het overzicht kwijt. Door alle data in een centraal systeem vast te leggen voorkom je dit en kunnen taken gemakkelijk worden overgedragen aan collega’s. Daarnaast speelt het systeem in op actuele ontwikkelingen als samenwerkingsverbanden en shared service centra. De eerste gemeenten werken al samen in NARIS. Zij delen kennis en helpen elkaar met verzekeringskwesties.
Voor meer inhoudelijke informatie over de verzekeringsapplicatie kunt u contact opnemen met Erik van Marle, directeur Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement (e.vanmarle@risicomanagement.nl), via: 053-4325100 .
Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.