VNG Resilience congres

Sterk staan voor de toekomst. Bouwen aan een gemeente die adequaat kan inspelen op grote vraagstukken, zoals klimaatverandering, cyberveiligheid en samenhang in de samenleving. Daarover gaat het VNG Resilience congres op maandag 25 november van VNG Risicobeheer.

Dealen met risico’s is dagelijkse kost voor gemeenten. Sommige risico’s kun je beheersen of verzekeren, maar de onzekerheden die de toekomst brengt, vragen een weerbare en wendbare organisatie. De grote, wereldwijde, vragen van nu slaan neer in gemeenten. Je moet lokaal zoeken naar oplossingen. Opgaven verbinden, oplossingen verbeelden door vernieuwend te denken. Zoals Albert Einstein zei: ‘We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.’ Dat is het idee van resilience. Rotterdam en Den Haag hebben het als een van de eerste gemeenten als leidend principe omarmd.

Hoe dat in de praktijk werkt? vertellen wethouder Arno Bonte van Rotterdam en wethouder Saskia Bruines van Den Haag u tijdens de plenaire sessie, waar ook oud-burgemeester Jan Mans van Enschede vertelt over de wederopbouw na de vuurwerkramp in Enschede. Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons