Vastgoed als sleutel voor verandering

Floris Alkemade, rijksbouwmeester

‘We staan voor grote urgente maatschappelijke vragen die met elkaar gemeen hebben dat het allemaal ruimtelijke vragen zijn. Met ons vastgoed hebben we de sleutel in handen om slimme combinaties te maken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen, de werkgelegenheid en de verduurzaming van de landbouw. Stuk voor stuk opgaven waarvan we allemaal de gevolgen zullen ervaren, in ons landschap en in onze levensstijl. Juist daarom moeten we ze in samenhang en over de lange termijn bekijken.

Recent heb ik daarom met het College van Rijksadviseurs het Panorama Nederland gepresenteerd, een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld waarbij de verbeelding aan zet is. We stellen hierin dat geen enkele opgave op zichzelf staat en dat we dus slim moeten combineren. De vragen zijn groot en complex maar door te tonen welke enorme winst we kunnen behalen, hopen we een verlangen naar verandering op te roepen, uiteindelijk is dat verlangen de sterkste motor die we in kunnen zetten. Zo moeten we ook kijken naar ons rijksvastgoed.’ Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons