Tutorials Risicomanagement

‘Iedereen Risicoleider’, Martin van Staveren

Dr. Ir. Martin van Staveren MBA is als auteur, docent en adviseur risicomanagement. Vanaf 2013 is hij kerndocent aan de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente. Tevens geeft hij masterclasses op onder meer Nyenrode Business Universiteit en Hogeschool Avans+.

Van Staveren richt zich op het ontwikkelen van vernieuwend risicomanagement via risicosturing en risicoleiderschap in organisaties, in tal van sectoren.

In deze tutorial neemt Martin je mee in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement.

risicomanagement geïntegreerd

Drs. Martin Jonker Economics, MBA is concerncontroller bij de gemeente Haarlem en daarnaast oud bestuurslid van PRIMO Nederland.

In deze tutorial gaan we dieper in hoe de gemeente Haarlem risicomanagement volledig in de organisatie aan het integreren is.

Hij spreekt over de 6 stappen van de risicomanagementcyclus. Het gaat daarnaast over het trusted framework, specifieke thema’s zoals klimaatverandering en hoe risicomanagement dichter bij de medewerkers gebracht kan worden. Ook duidt Martin risicomanagement en gebonden partijen.

Paul Hofstra: de rol van de rekenkamer

Drs. Paul Hofstra is twaalf jaar (tot juni 2021) directeur van de Rekenkamer van de gemeente Rotterdam geweest. Tijdens deze periode heeft Hofstra de rol van de rekenkamer Rotterdam doen veranderen.

Menig onderzoek van de rekenkamer heeft tot grote commotie in de raad geleid. In deze tutorial gaat Paul Hofstra dieper in op de veranderde rol van de rekenkamer binnen de publieke sector.

Met big data is een wereld te winnen (1)

Drs. Jan van Ginkel is loco-provinciesecretaris en concerndirecteur van de provincie Zuid-Holland. Daarvoor was hij gemeentesecretaris/algemeen directeur van Zaanstad en Schiedam. 

In twee tutorials ‘Met big data is een wereld te winnen’ schetst van Ginkel de transformatie van data en technologie. 

MET BIG DATA IS EEN WERELD TE WINNEN (2)

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons