Symposium Public Auditing in de Netwerksamenleving

De Kenniskring Auditing Decentrale Overheden (KADO) viert haar tienjarig bestaan met een symposium op 14 september 2017. Voorzitter Jacques van Kempen nodigt u uit. Locatie: provinciehuis Utrecht.

Het bestuur van KADO nodigt u uit voor dit symposium. Dagvoorzitter Leen Paape – hoogleraar Nyenrode Business Universiteit – leidt u door een actueel en afwisselend programma over de veranderende rol van overheden in de netwerksamenleving en de betekenis daarvan voor de public auditor.

Het programma
In het ochtenddeel nemen Martin Schulz (adjunct-directeur NSOB Denktank) en Sandra Tax (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Zaanstad) u mee langs de verschillende vormen van overheidssturing in de participerende netwerksamenleving. Naast een overheid louter gericht op rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid manifesteren zich ook een ‘samenwerkende overheid’ (die co-producties aangaat met maatschappelijke partners) en een ‘responsieve overheid’ (die reageert op maatschappelijke initiatieven).

Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, zal vervolgens reflecteren op de gevolgen van deze vormen van overheidssturing voor de rol en positie van de public auditor.

In het middagprogramma kunt u deelnemen aan drie van de zes interactieve workshops. U maakt kennis met onderzoeksmethoden en -vaardigheden, die aansluiten bij de nieuwe realiteit waarin public auditors moeten opereren. Zo verzorgt Edo Roos Lindgreen, hoogleraar Data Science in Auditing, een workshop over ICT en informatienetwerken.

Meer informatie over KADO, het symposium of inschrijven, liefst vóór 1 augustus, klik hier.

PRIMO: “In de context van de voorliggende sociaal-economische vraagstukken is het aanbod van KADO zeer passend, omdat het de focus van bestuur, de inhoud van strategie en beleid binnen decentrale overheden en de essentie van de processen op een prachtige wijze verbindt.”