Sjouwen, Sleuren, Sturen

Ook dit jaar organiseert KING de Summerschool. Juist op het moment dat de bestuurlijke en ambtelijke agenda’s rustiger zijn, nodigt KING u uit. Na de vakantie kunt u met frisse ideeën weer aan de slag in uw organisatie.

Inschrijven

Inschrijven voor de Summerschool kan met het inschrijfformulier.

Dagvoorzitter

Net als afgelopen jaar nemen Gijs Groeneveld en Tof Thissen u mee door de dag.

Thema: Sjouwen, Sleuren, Sturen

Sjouwen

De rijksoverheid decentraliseert heel interessante en voor burgers essentiële taken en verantwoordelijkheden van rijk en van provincie naar de gemeenten.

Krijgen we als gemeenten wat op onze nek gebonden? Voelt het zo? Als een last? Dat we ermee moeten gaan sjouwen? Zijn we er klaar voor? Is onze organisatie bestuurlijk en ambtelijk in staat om de nieuwe en bestaande taken waar te maken? Of hebt u het gevoel dat u er aan moet…..?

Sleuren

Want nieuwe taken en verantwoordelijkheden vertalen zich vaak in veranderingen van de organisatie. Bovendien voelen medewerkers vaak dat deze taken bovenop de reguliere werkzaamheden komen. Voor bestuurders en managers betekent dit dat er veel energie gestoken moet worden in het gladstrijken van de plooien in de organisatie. En sleuren aan de organisatie om deze mee te krijgen.

Sturen

Hoe geeft u sturing aan deze veranderingen? Vanuit welke visie? Hoe bereid u zich voor?

Hoe richt u uw organisatie in als u meer taken krijgt en minder middelen hebt? Welke informatie hebt u nodig om te sturen? Hoe zorgt u voor een integrale aanpak? Vanuit de gedachte van ‘help de burger’? Eerder op signalen afgaand en sneller ingrijpen als mensen de gemeente nodig hebben? Wat mogen burgers van de lokale overheid verwachten? En wat mag u als bestuurder of manager van die lokale overheid van burgers verwachten?
Daarover gaat de KING Summerschool 2011.

Een interactieve bijeenkomst om je te laven en om te leren (vooral ook van elkaar).

Doelgroep

Bestuurders, gemeentesecretarissen, griffiers, raadsleden en directeuren leren van en met elkaar.

Klik hier voor meer informatie over King Summerschool.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons