Risk & Resilience Festival 2018: Finance

Risk Appetite heeft alles te maken met het maken van de juiste beslissing over risico en rendement. Wanneer u die in kaart heeft en u uw financial resilience kent, bent u aardig op weg, zou u zeggen. ‘Als ik het programma van het Risk & Resilience Festival zie, denk ik dat er op dit gebied nog veel te leren en te ontdekken valt’, aldus Arie de Wild, samen met Rez Kabir regisseur van het thema ‘Finance’. Net als Arie ook nieuwsgierig geworden naar de state-of-the-art?

Op het Risk & Resilience Festival zullen meer dan 70 sprekers, binnen 8 thema’s, hun kennis, ervaring en inzichten op het gebied van risk & resilience met u delen. In deze mail 4 sprekers van het thema Finance.

 ARIE DE WILD & ELLEN GEHNER

Dit Zuid-Hollandse duo brengt een mengelmoes van theorie en praktijk. U leert hoe u de pijn van een bestuurder kunt meten en hoe u daarmee de risk appetite van een organisatie vastlegt in een risicomatrix. Moeilijker kunnen we het niet maken.

 

 JOHAN DE KRUIJF 

 Wat is uw risk appetite? Johan gaat in gesprek over de grenzen van wat wij acceptabel vinden. En wat weet u eigenlijk over de risicobereidheid van de gemeente waar u woont? Heeft uw gemeente wel voldoende weerstandsvermogen naar uw smaak? Ga mee op onderzoek.

 JEROEN SEMPEL 

Rendement-risicoprofielen van allerhande organisaties passeren in deze workshop de revue. Hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement? Die vlag gaat voor veel bedrijven niet op. En wat moet u hiermee als u non-profit bent? Jeroen prikkelt uw verbazing.

 ANATOLY BABIC 

Anatoly is ‘mathlete’, een topsporter in het toepassen van wiskunde om te komen tot betere beslissingen. In zijn lezing vertelt hij over de dagelijkse uitdagingen van een handelaar in financiële instrumenten. Leer meer over Trading strategies, Portfolio analysis en Risk management.