risico’s voor ondernemers

Bron: Aon

7. Onvermogen toptalent aan te trekken en vast te houden

De Aon Global Risk Management Survey is een tweejaarlijkse enquête van Aon Risk Solutions uitgevoerd onder risicomanagers en financieel verantwoordelijken. Dit derde onderzoek is uitgevoerd onder 960 organisaties uit 58 landen en behelst kwalitatieve en kwantitatieve risicoaspecten.

Het zevende risico van de Global Risk Management Survey is nieuw in de top 10. Dit komt mede door de impact van de financiële crisis. Massale ontslagen waren het gevolg en het aantrekken en behouden van toptalent, mislukte. Er ontstaat een veranderende zakelijke omgeving die dwingt organisaties om strategische plannen te maken. Deze moeten aansluiten op de verschuiving in het personeelsbestand, tekort aan talent, economische druk en globalisering. Het behouden en het aantrekken van talent vereisen een zorgvuldige strategie. Die moet een kritische, passende werving, beoordeling en ontwikkeling omvatten. 60% van de respondenten gaven aan dat zij over een plan beschikken om het risico aan te pakken, terwijl slechts 4% zich inzet voor werving en behoud van toptalenten.

Highlights risico nummer 7 uit het onderzoek:

  • Nummer 1 risico in de overheidssector. Zij verliezen hun talenten tegenover de goed betaalde privésector.
  • Nummer 2 risico voor de ondervraagde Canadese bedrijven en in Azië-Pacific.
  • Nummer 3 risico in professionele en persoonlijke dienstverlenende branches.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Download de Global Risk Management Survey.

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons