Risicoperceptie Rijkman Groenink

Bron: Robert ’t Hart

Vijf jaar na dato eindelijk weer een interview met Rijkman Groenink in het programma College Tour. Na het lezen van De Prooi was ik uiteraard benieuwd naar zijn beeld van het verleden. Door De Prooi hebben we inzicht gekregen in de bestuurskamers en zijn we erachter gekomen dat mensen in de top toch ook maar gewone mensen zijn. Hoe hoger in de organisatie, hoe kleiner de jongens. Hoewel Rijkman het achterste van zijn tong niet liet zien, waren er toch een paar opmerkingen die mij aan het denken hebben gezet.

Aandeelhouder of bestuurder ?

Rijkman noemt het een misverstand dat hij een enorme vertrekbonus heeft gekregen. Hij meldt dat hij slechts een heel kleine afvloeiingsregeling heeft gekregen, van 2,4 miljoen. “Elke Nederlander heeft recht op afvloeiingsregeling. Waarom ik niet?

Daarnaast was ik aandeelhouder en die aandelen heb ik verkocht.Immers, waarom heb ik als enige aandeelhouder mijn geld moeten laten liggen, terwijl de rest van Nederland wel zijn aandelen casht?”

Rijkman Groenink pakt uit zijn verschillende rollen zijn rechten. Zijn goed recht. Zeker als je dat vergelijkt met de gewone aandeelhouder en gewone werknemer. Mijn in ziens zit daar het punt; door de combinatie van beide was hij juist geen van beide. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons