Risicomanagement in tijden van crisis (en voor en na)

Bron: Koninklijk NIVRA Amsterdam, PricewaterhouseCoopers Amsterdam, Nyenrode Breukelen, Rijksuniversiteit Groningen

Voor u ligt een rapport dat een poging doet licht te laten schijnen op het fenomeen risicomanagement tegen de achtergrond van de huidige economische crisis. Deze crisis vind zijn oorsprong in de schandalen die zich vanaf 2007 manifesteerden in de financiële sector en die in zijn aard en omvang geen precedenten kent. Sommigen beweren dat risicomanagement een bijdrage heeft geleverd, niet aan het inperken van de gevolgen van de crisis maar juist mede aan de basis ervan heeft gestaan.

Wij hebben niet de pretentie in dit rapport tot een alomvattende analyse van de oorzaken van de crisis en de rol van risicomanagement daarin te zijn gekomen maar we hebben op zijn minst getracht enkele vragen te stellen en enige beschouwingen te wijden aan mogelijke onderliggende oorzaken. Zonder een goede analyse van de oorzaken is het vinden van een oplossing ondoenlijk.

Daarnaast bevat dit rapport een overzicht van de belangrijkste resultaten van een enquête die wij hebben gehouden onder bijna 10.000 organisaties in Nederland met een omzet of budget van meer dan € 10 miljoen, waarvan er bijna 1.000 hebben gereageerd. Dit deel van ons onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek dat wij vijf jaar geleden uitvoerden.

Download rapport


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons