Risicoanalyse ontdekkingsreis nieuwe decentralisaties

Bron:  Robert ’t Hart

Risicoanalyse ontdekkingsreis  nieuwe decentralisaties
Recent voerde ik een nieuw soort workshopmethode uit om risico’s in kaart te brengen. In dit geval betrof het een grote gemeente welke voor de enorme opgave staat 3 grote nieuwe decentralisaties door te voeren: AWBZ, Jeugdzorg en de wet werken naar vermogen. Voor de beeldvorming; gemeenten krijgen hiervoor 50% meer budget (=8 miljard) maar waarschijnlijk wel voor 10 miljard aan risico’s op hun bord. Dus terwijl iedereen zich focused op de grondexploitaties waar risico’s zich tot schades hebben verwezenlijkt ontstaat hier een zeer groot nieuw risicogebied.

Ontdekkingsreis
De workshopmethode is ontwikkeld door TNT destijds en maakt gebruik van metaforen. Een schip dat op haar doel afvaart, maar onderweg daar naartoe van alles tegenkomt: stormen, mist, piraten, haaien, maar natuurlijk ook positieve zaken als feesten.  Uw schip kan uit koers raken. Hoe gaat uw organisatie om met deze gebeurtenissen?  En hoe kunt u gezamenlijk uw reisdoel bereiken? Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons