Regionale samenwerking: doe een openingsbod

Hoeve en Geert Teisman | B&G Magazine

De internationale concurrentie tussen de topregio’s van de wereld groeit. De regio is een fenomeen van belang en het slim opereren in regionale verbanden is steeds meer een cruciale asset. In dit artikel geven we bestuurders concrete opties om hun regio te versterken.

De internationale concurrentie tussen de topregio’s van de wereld groeit. Ook in de middenklassen van regio’s speelt de vraag van concurrentiekracht tussen regio’s en daarmee de vraag naar de bestuurskracht ín regio’s.

De OECD stelt dat verbrokkeld bestuur – ieder voor zich – leidt tot lagere economische groei. De regio is een fenomeen van belang en het slim opereren in regionale verbanden is steeds meer een cruciale asset. Dit stelt andere eisen aan het openbaar bestuur. De rijksoverheid ziet de ontwikkelingen in het internationaal speelveld en de eigen samenleving en voelt de noodzaak zich daaraan aan te passen. De omgevingswet is hiervan een boeiend voorbeeld. Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons