Publiek Risico: Essays

Dit e-boek bevat een collectie van Nederlandstalige essays met betrekking tot de publieke besturing van waarden en risico’s. Het is een caleidoscopisch overzicht van essays in het taalgebied van Nederland en Vlaanderen. Het bestrijkt de periode 1995-2020.

De essays zijn eerder verschenen als losse artikelen op website, als verslag van een bijeenkomst, als brochure, als onderdeel van een magazine of als losse publicatie.

Dit e-boek wordt uitgebracht voor bestuurders, managers, adviseurs, wetenschappers, docenten en studenten, op het grensvlak van corporate en public governance. Het initiatief voor deze publicatie is genomen om overzicht te bieden, vanuit een onafhankelijke en een non-profit benadering.

Er is de afgelopen decennia veel geschreven hoe de kwaliteit van publiek bestuur en management kan worden verbeterd. In deze uitgave concentreren wij ons op de essays, die het naar onze overtuiging waard zijn om samen te brengen. Het accent ligt daarbij op publiek risicomanagement als relatief nieuw vakgebied binnen het bredere perspectief van public governance.

De selectie vertegenwoordigt een spreiding over de diverse aspecten van en perspectieven op dit vakgebied.

Publieke Risico Essays, versie 1.02, 30 augustus 2020


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons