Projecten: Onzekerheid als zekerheid

Dr. ir. Martin van Staveren MBA
Van Staveren Risk Management VSRM

Het boek ‘Managen van onzekerheden: Risico’s en kansen bij grote projecten’ is in 2007 verschenen. Dus inmiddels zo’n vier geleden, ruim voor de financiële en andere crises. Is het boek nog actueel? Jazeker, anno 2011 is het onderwerp misschien wel actueler dan ooit. De auteurs Jeroen Versteegen en Rudolf Rijkens zijn er in geslaagd om het omgaan met onzekerheid binnen projecten doeltreffend te beschrijven. Op een aanstekelijke manier, die uitnodigt om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.   

Het boek ‘Managen van onzekerheden’ begint met een Ten Geleide door Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling van de TU Delft. Hij zet gelijk de toon van het boek treffend neer. We leven in een maatschappij waarin onzekerheden al snel als risico’s worden beschouwd, en die moeten volgens de gangbare bestuurlijke en publieke opinie worden teruggedrongen en beheerst. Terwijl onzekerheden enerzijds onvermijdelijk zijn, en anderzijds vaak ook een positieve kant hebben: de kans.  Dit zijn de twee rode lijnen in dit dunne boek met ruim 80 pagina’s. Het is hiermee een verademing tussen de vele (te) dikke werken die er op het gebied van risicobeheersing de laatste jaren zijn verschenen. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons