Universiteit Twente i.s.m. PRIMO Nederland

Risk & Resilience Festival 2022

In samenwerking met de UT Twente organiseert PRIMO Nederland op donderdag 10 november het Risk & Resilience Festival. PRIMO Nederland neemt het onderdeel ‘RISICO’S EN STAND VAN ZAKEN KLIMAATAKKOORD EN KLIMAATWET’ voor haar rekening. Rafael Salomons en Sibo Wignand gaan in op de risico’s in het energiebeleid door klimaatverandering. In de context van de geo politieke invloed die de oorlog in Oekraine heeft.  Wat zijn de contractuele risico’s? Kunnen we wel loskomen van de afhankelijkheid van aardgas? Het IPCC-rapport geeft aan dat er geen tijd te verliezen is. De klimaatverandering is ongekend groot, groter dan in de duizenden jaren hiervoor. 

Het is overduidelijk dat het klimaat is opgewarmd door de mens. Dat heeft wereldwijd nu al grote veranderingen veroorzaakt. Zowel in de atmosfeer, in de oceanen als in het gebied rond de noordpool en natuurgebieden. Een super actueel thema waar Rafael Lazaroms en Sibo Wignand de deelnemers inzicht geven in het sterk veranderde landschap door de klimaatverandering en juridische implicaties.

Rafael en Sibo gaan in op het belang om nu te handelen met als gegeven dat er weinig tijd is. Om de omgeving aan te passen en voor te bereiden op de gevolgen van het veranderende klimaat en financiele risico’s. Dat klimaatadaptatie een complexe materie is. Niet alleen bij de gemeenten, maar ook in de samenwerking tussen publieke organisaties, het bedrijfsleven en de industrie.

Rafael Lazaroms werkt als Program Manager Energy voor de Unie van Waterschappen. Hij heeft een brede ervaring in duurzame ontwikkeling, overheid, milieubewustzijn, klimaatverandering en waterbeheer. Hij coördineert de inbreng vanuit de waterschappen en is betrokken bij het opstellen en uitvoering van het klimaatakkoord’

Natuurlijk is er na de presentatie ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

PROGRAMMA PRIMO Nederland parallelsessie donderdag 10 november in zaal Carre 3G: 

  • 14.30 uur: Rafael Lazaroms, presentatie.
  • 14.50 uur: Sibo Wignand, juridische risico’s. 
  • 15.00 uur: Interactief deel met discussie en beantwoording vragen 
  • 15.30 uur: Afronding 

UNIVERSITEIT TWENTE: campus van de Universiteit Twente (gebouw: Waaier)

DRIENERLOLAAN 5
7522 NB ENSCHEDE

Op de hoogte blijven van
ontwikkelingen rondom het congres?

Binnenkort volgt meer informatie over de uitwerking van de thema’s, key-note sprekers, het programma en tijden. 

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons