Over de Relevantie van Europese Journalistiek

Journalist Koos van Houdt, Europees correspondent en voormalig politiek redacteur van het Nederlands Dagblad, heeft op donderdag 2 juni uit handen van Jacques Santer, voormalig voorzitter van de Europese Commissie en huidig president van de Raad van Bestuur van de stichting Mérite Européen, een prijs ontvangen voor zijn inzet voor Europa. Ook schrijver en publicist Geert Mak en NRC-journalist Caroline de Gruyter ontvingen de prijs. De prijs wordt uitgereikt aan personen die iets bijzonders hebben gedaan voor de versterking van het Europees bewustzijn en de ontwikkeling van Europese waarden.

Koos maakt deel uit van de Nederlanse denktank ‘From Global to Local 2016’, geïnitieerd door UDITE, de Europese vereniging van secretarissen en algemeen directeuren van gemeenten en de Europese vereniging PRIMO, Public Risk Management Organisation. Wij hebben zijn toespraak bij de prijsuitreiking in de Eerste Kamer mogen opnemen in ons magazine. Zijn toespraak getuigt van een heldere, ja bijna een doortastende kijk op Europese verbanden. Hij formuleert zijn opvattingen direct, onomwonden en kritisch. Zij bieden handvatten voor politici, bestuurders en managers. Bovenal blijkt zijn gedegen kennis van Europa. Koos geeft ons een wijdere blik op good governance. Hij markeert daarbij aannames, die kunnen leiden tot relevante publieke risico’s.

De toespraak van Koos van Houdt is hieronder leesbaar (klik voor full-screen). U kunt het downloaden als pdf. Het maakt deel uit van het magazine Quaterna Publica Nederland 2016 – Hoofdstuk Welkom.

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons