Omgevingswet

 

Door Governance Connect

De voorliggende transitie komt dit jaar op stoom. In dit artikel bevat een selectie van berichten uit de media waarin diverse invalshoeken van instituties en deskundigen vanuit rijk, gemeenten, omgevingsdiensten, wetenschappen, bedrijven en belangenorganisaties worden belicht. De selectie betreft met name de risico’s in het uiteindelijke resultaat en de onzekerheden bij het proces van inrichting en de besturing onderweg. Vooral komt naar voren de wijzen waarop de spelers in het veld omgaan met deze risico’s en onzekerheden en hoe zij hierover met elkaar communiceren.

Het is evident dat het proces van de voorliggende Omgevingswet veel inspanning en uitdaging vraagt. Het invoeren ervan is volgens sommigen de meest omvangrijke bestuurlijke verandering in 70 jaar. De transformatiekracht van ons allen wordt op de proef gesteld, vooral om de omgevingswet beoogt de bakens zodanig te verzetten dat er kortere lijnen en meer kwaliteit ontstaat in de relatie tussen overheid, burger en bedrijfsleven.

Een selectie van essays, rapporten, nieuwsfeiten en opinies, bijgewerkt year-to-date tot 1 september 2015, weergegeven aflopend naar publicatiedatum.

* Dit artikel is gepubliceerd in Quaterna Publica, editie 2015. Voor meer informatie, download textboek (interactief) of pdf.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons