Omgevingswet en de risiconemende bouwer

​Nederland bereidt zich voor op de Omgevingswet. Hoe doen betrokkenen dat? Zoals bouwer BAM Wonen en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. In dit tweede deel van drie de visie van Sabine Renders en Linda Veerbeek. Met reactie van advocaat omgevingsrecht Claudia Koenen.

De twee professionals kennen elkaar niet persoonlijk. Bij hun eerste ontmoeting branden ze direct los over de kansen en bedreigingen van de grote Omgevingswet-operatie. ‘Regelzucht verminderen – de gedachte achter de wet – is goed, maar we moeten het nog zien.’ En: ‘Overheden willen op alle punten flexibel kunnen zijn, maar wij als marktpartij moeten risicovol investeren en ons wel vastleggen.’ Sabine Renders is Gebiedsontwikkelaar bij AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV. Linda Veerbeek is Commercieel Manager bij BAM Wonen. Hun visies zijn vooral gestoeld op praktijkervaring uit de gebiedsontwikkeling en de uitvoering van bouwprojecten. Daarnaast is Veerbeek actief in de gemeentepolitiek. Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons