“Odfjell luistert alleen naar Brussel”

Bron: RTV Rijmond
Auteur: Eveline van Hamburg

Hoogleraar crisisbeheersing Eelco Dykstra denkt dat alleen Brussel Odfjell kan stoppen. De multinational trekt zich zeer waarschijnlijk niks aan van commentaar uit Rotterdam of uit Nederland.

“Zo’n groot bedrijf heeft geen probleem als ze uit Rijnmond of uit Nederland weg moet. Het wordt pas een probleem als ze uit Europa moeten vertrekken,” aldus Dykstra. “Maar Nederland en de regio Rijnmond zijn wel afhankelijk van Odfjell; in economisch opzicht vooral.”

Er komt steeds meer naar buiten over de problemen bij Odfjell. Vrijdag bleek al dat het tankopslagbedrijf verschillende projecten uitvoert waarvoor geen vergunning is verstrekt. Rampenprofessor Dykstra bestudeert al jaren internationale crises en hoe de samenleving daarmee omgaat. Hij volgt de ontwikkelingen over Odfjell op de voet.

Volgens Dykstra leeft Odfjell de regels niet na omdat het schort aan de handhaving: “Het is een blinde vlek. We moeten ons meer richten op de gevolgen: je moet niet bang zijn voor het vliegen, maar voor het neerstorten van het vliegtuig.” Hier ligt een taak voor de Veiligheidsregio Rijnmond en voor de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, denkt Dykstra. “Zij stellen een onderzoek in zodra er iets is misgegaan. Maar we moeten vooraf de boel controleren.”

Lees artikel “Odfjell luistert alleen naar Brussel”


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons