Nieuwe ontwikkelingen

Door Jack P. Kruf

Voor veel bestuurders en managers in het publieke domein is er werk aan de winkel. Er is de nazorg van de drie decentralisaties dat nog veel zorg en aandacht vraagt. Daarnaast moeten de eerste voorbereidingen voor de grote transitie inzake de Omgevingswet worden getroffen. Ook klimaatverandering, cyber-gerelateerde zaken en nieuwe vormen van publiek-private samenwerking dienen zich aan.

Deze onderwerpen krijgen een plekje in dit magazine, naast  uiteraard de opinies en perspectieven van onze leden en partners. Er is in deze jaargang opnieuw ruimte voor reflectie op risicomanagement zelf, immers het wordt steeds meer beschouwd als een vorm van management dat gericht is op het neerzetten van resultaten binnen tijd en budget. Een vorm van kwaliteitsmanagement, maar met het bijzondere kenmerk van expliciete adressering én aanpak van onzekerheden. En we weten opnieuw uit het Fyra-dossier dat dát niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Achteraf weten we vaak hoe het had gemoeten. Maar vooraf, dat is een kunst.

Om die kunst te kunnen beoefenen hopen wij u een boeiende jaargang te bieden.

* Dit artikel is gepubliceerd in Quaterna Publica, editie 2015. Voor meer informatie, download textboek (interactief) of pdf.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons