Nieuwe CRO of oude CFO?

Eelco Schnezler & Robert ’t Hart

Bron: Lensink Van Berkel Communicatie

Er is steeds meer behoefte aan generalisten die een integraal risicomanagement-proces kunnen ontwerpen en beheersen. Waar bestaat hun takenpakket uit? En wat verdient de voorkeur: een zelfstandige risicomanagementfunctie onder leiding van een chief risk officer of kan de DFO het risicomanagement er nog wel bij doen?

Regelgeving, druk van buitenaf, maar ook interne eisen maken het noodzakelijk dat ondernemingen risicomanagement op een hoger plan tillen. Om dit proces succesvol te laten verlopen dient het risicomanagement goed in de organisatie verankerd te worden. Zo kan bijvoorbeeld een koppeling aan een planning- en controlcyclus plaatsvinden of kan het risicomanagement opgenomen worden in de projectmanagementmethodiek die al binnen de organisatie wordt gebruikt. Wellicht kunnen zelfs meerdere processen, zoals juridische controle, financiële controle en kwaliteitsmanagement onder de noemer risicomanagement gebundeld worden…

Download artikel


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons