Mondiale ISO 31000-norm ‘Risicomanagement’

Bron: NEN

“Op 15 november heeft ISO heeft een nieuwe internationale norm gepubliceerd, ISO 31000:2009 ‘Risk management – Principles and guidelines’. Tegelijkertijd is ISO Guide 73:2009 ‘Risk management – Vocabulary’ uitgebracht. Beide normen worden gepresenteerd op een introductieseminar op 8 december 2009. Voorzitter die dag is dr. ir. Michiel Boersma, tot voor kort de bestuursvoorzitter van Essent. De Nederlandse vertalingen van beide internationale publicaties verschijnen in december 2009.

NEN-ISO 31000:2009 biedt een aanpak voor effectief risicomanagement, die geschikt is voor alle typen organisaties en voor alle denkbare soorten risico’s. De ISO guide is een lijst met begrippen en definities, die de basis vormt voor communicatie over risicomanagement tussen allerlei verschillende disciplines en organisaties. Vanuit Nederland is actief bijgedragen aan de ontwikkeling van ISO 31000 en ISO Guide 73 door de NEN-normcommissie ‘Risicomanagement’. Deze staat onder voorzitterschap van de heer Ed Mallens, Secretary General van PRIMO Europe.

ISO 31000 basis voor succesvol ondernemen
“ISO 31000 geeft de principes en praktische richtlijnen voor de implementatie van risicomanagement. Het is een belangrijk hulpmiddel voor organisaties die vandaag de dag rekening moeten houden met een breed scala aan risicofactoren bij het bereiken van hun doelstellingen. ISO 31000 helpt bij het zicht krijgen op en beheersen van die risicofactoren en vormt daarmee een belangrijke basis voor succesvol ondernemen”, aldus de heer Ed Mallens. “ISO 31000 is een belangrijke mijlpaal voor het vakgebied risicomanagement en hèt referentiekader voor de professionele riskmanager.´

Voor wie?
NEN-ISO 31000 is bestemd voor bestuurders, directieleden, risicomanagers, toezichthouders, accountants en adviseurs die te maken hebben met risicomanagement als basis voor succesvol opereren en ‘good governance’.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het introductieseminar: Dick Hortensius, telefoon (015) 2 690 115 of e-mail dick.hortensius@nen.nl.”


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons