Midden-Drenthe en De Waard winnen KING Best Gejat Prijs 2011

Bron: KING Gemeenten

Het gemeentelijk duo Midden-Drenthe en De Waard is de winnaar van de Best Gejat Prijs 2011 van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). De voorzitter van de jury Marcel Meijs (voorzitter VGS en gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Enschede), reikte tijdens het tweede KING Jaarcongres op 12 januari 2012 de prijs uit.

Met de Best Gejat Prijs zet KING gemeenten in het zonnetje die het beste kennis en ideeën met elkaar uitwisselen (‘van elkaar jatten’). De prijs wordt daarom uitgereikt aan de gemeente die de vinding heeft gedaan en aan de gemeente die deze heeft overgenomen.

Delen met elkaar: slim en efficiënt
Naast de gemeente Midden-Drenthe en De Waard waren de gemeenten Rotterdam en Amsterdam en de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en Lingewaard genomineerd. De drie genomineerden hebben allemaal op slimme en efficiënte wijze ideeën van elkaar ‘gejat’ en geïmplementeerd. De Waard nam van Midden-Drenthe de gehele procesinrichting van alle zaaktypen over. Het idee van ‘digitaal werken, tenzij’ en de omvang van het overgenomen idee sprak de jury erg aan.

Juryvoorzitter Marcel Meijs benadrukte het belang van samenwerken tussen gemeenten. Bij alle genomineerden was “het plezier dat ze hebben in de samenwerking goed te zien”, volgens hem. Hij gaf alle aanwezigen daarom het advies mee vooral “plezier te hebben in het delen van ideeën en kennis met elkaar”.

Jury Best Gejat Prijs
De jury van de KING Best Gejat Prijs bestond uit: Marcel Meijs (VGS), René Paas (Divosa), Ton Roerig (Wethoudersvereniging), Peter Otten (Raadslid.nu), Tof Thissen (KING) en Larissa Zegveld (KING).


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons