Meer zekerheid door omgaan met onzekerheid?

Dr. ir. Martin van Staveren MBA
Van Staveren Risk Management VSRM

Het is een prachtige titel: ‘Dans met Kans: Meer Zekerheid door Minder Controle’. Dit belangwekkende boek is geschreven door Spyros Makridakis, Robin Hogarth en Anil Gaba, allen als gedragswetenschappers verbonden aan business school INSEAD. Het boek behandelt een zeer actueel onderwerp: hoe kunnen we effectiever omgaan met onzekerheid? Volgens de auteurs door het loslaten van de illusie van controle. Klinkt dit logisch?

Het boek ‘Dans met Kans’ van het INSEAD trio Spyros Makridakis, Robin Hogarth en Anil Gaba gaat over onzekerheid. De ondertitel vat het boek in één zin samen: meer zekerheid door minder controle.  Dit wordt aan het begin van het boek gelijk met een krachtig voorbeeld geïllustreerd. In de 12 maanden na 11 september 2001 ruilden reizigers in de VS het vliegtuig massaal in voor de auto. Dit zorgde voor een explosieve stijging van het aantal verkeersongevallen, met 5000 extra slachtoffers. Terwijl in diezelfde periode geen enkel dodelijk vliegtuigongeval plaatsvond. Met andere woorden, men dacht méér controle te krijgen, door voor de auto te kiezen. De statistieken wijzen het tegendeel uit. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons