Masterclass 3. Strategie en Publieke Waarden

Niet op de Campus van de Universiteit Tilburg, maar wel digitaal vond op vrijdag 15 mei 2020, de 3e Masterclass plaats van de Leergang ‘Resultaat in tijden van transitie’. Inschrijven voor deze masterclass is nog mogelijk. U bent welkom. Neem contact op met Joanne Taminiau Cook.

De masterclass is bedoeld voor u, die voor de uitdaging staat om maatschappelijke veranderingen niet alleen te herkennen maar ook om gericht en met vakmanschap bij te dragen aan de daarmee verbonden systeemverandering in uw organisatie.

De masterclass staat onder leiding van academisch directeur Professor dr. Th.W.A. (Theo) Camps. Lees hier zijn toelichting op de gehele leergang, de set van 5 masterclasses.

In de 3e masterclass staat de strategie en de implementatie hiervan centraal. Er wordt ingegaan op de effectiviteit van strategische sturing en planning op publieke waarden en de mitigatie van risico’s (zijnde de mogelijke afwijking van voorgenomen waarde). Aandacht voor klimaatverandering en energietransitie. Hoe als gemeente, provincie of waterschap te handelen op korte en lange termijn. Wat is het krachtenveld van sturing, wat zijn de juridische kaders?

Het programma is als volgt:

  • 9:00 – 9:15 uur: Welkom en kader (Prof. dr. Theo Camps)
  • 09:15 – 11:00 uur: Beleidscontext voor klimaat & energie (Bert den Ouden, boegbeeld en leider van het Berenschot energieteam
  • 11:00 – 13:00 uur: Warmte netwerken (Bert den Ouden)
  • 13:00 – 14:45 uur: De energietransitie (Prof. dr. S.A.C.M. (Saskia) Lavrijssen)
  • 15:00 – 17:00 uur: Strategie en sturing (Prof. dr. Theo Camps)

Schrijf nu in

De leergang wordt u aangeboden voor de introductieprijs van € 795,00 per dag. Alumni van de Tilburg University en leden van PRIMO ontvangen 10% korting. Niet-leden krijgen een persoonlijk PRIMO-lidmaatschap 2020 aangeboden.

Inspirerende woorden van Commissaris van de Koning Prof. dr. W.B.H.J.(Wim) van de Donk, om te blijven (willen) leren, zeker in tijden van veranderingen. 

Public Risk Management Organisation (PRIMO) en het Tilburg Institute of Governance (TiG) hebben gezamenlijk het initiatief genomen een unieke opleiding te ontwikkelen. TiG doet onderzoek naar public governance en hecht veel waarde aan een goede verbinding tussen wetenschap en praktijk, onder andere met praktijkgericht onderzoek en opleidingen voor bestuurlijke professionals. PRIMO heeft tot doel bij te dragen aan good governance van met name publieke organisaties en doet dit door middel van een portfolio waarbij publieke waarden en besturing ervan worden gekoppeld. Zij is gericht op kennisdeling en kennisbevordering.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Joanne Taminiau Cook, telefoon + (31) 13 466 4549 en e-mail j.Taminiau@tilburguniversity.edu.

Lees de brochure.

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons