Lessen voor de nieuwe colleges

Bron: Telos.

Veel gemeenten vertalen duurzaamheid als het aanpakken van de energietransitie. Er is nog te weinig aandacht voor de brede duurzaamheidsopgaven zoals beschreven in de Nationale Monitor 2017 en de SDG’s van de VN. In Tijdschrift Milieu leggen we uit hoe Rijk en gemeenten hiermee aan de slag kunnen.

Alle gemeenten besteden inmiddels aandacht aan duurzaamheid. Dat neemt niet weg dat het voor veel gemeentebesturen nieuw is om daar meer onder te verstaan dan de omschakeling naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen en naar een circulaire economie. Ook bij de rijksoverheid moet er met een kaarsje gezocht worden naar duurzaamheidsinitiatieven buiten deze twee aandachtsvelden: hiervoor kon men afgelopen zomer bij een kleine directie van het ministerie van IenM terecht die komend jaar 23 miljoen mag uitgeven. Dat valt in het niet bij de bedragen die de Deltacommissaris jaarlijks mag spenderen, ruim 1 miljard, om droge voeten te houden. >>


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons