Lang leve de provincie

Bron: Binnenlands Bestuur

Het is vreemd te knutselen aan de structuur van de provincies zonder ook maar enige visie op de bestuurslaag erboven en eronder tentoon te spreiden. De onderlinge verwevenheid is te groot om eraan voorbij te gaan. Een essay van voormalig vice-president van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink.

Het voorstel voor samenvoeging van de provincies Noord-Holland en Utrecht en Flevoland is afgeblazen. Dat wordt door de verantwoordelijke minister van Binnenlandse Zaken, Plasterk, betreurd. ‘Een goed voorstel heeft het niet gehaald. De kans is verkeken de komende jaren en misschien wel decennia om het middenbestuur in Nederland anders te organiseren.’ En minister-president Rutte voegde daaraan toe: ‘De samenvoeging zou Nederland ten goede zijn gekomen, omdat een krachtig landsdeel veel meer slagkracht heeft op belangrijke terreinen dan de losse provincies nu.’  Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons