Krachtig Bestuur door Sociale Innovatie

Bron: Insidean
Auteurs:
Mevr. Dr. A.S. Nagesser, MSc PhD MBA, Principal
Dhr. A.V. Rambaran, Instituutleider

Inleiding

De bezuinigingssfeer wordt gekenmerkt door onzekerheid en angst om nog meer risico’s te lopen waardoor duidelijke keuzes uitblijven. Er heerst een groeiend wantrouwen, weerstand en wil om iets met elkaar te willen bereiken binnen en tussen personen en organisaties. Echter met welk perspectief? Iedereen zit in dezelfde onzekerheid. Niemand heeft een voorsprong of achterstand hierin. Zijn de bezuinigingen een doel of een middel? Dit onderscheid in perspectief is essentieel omdat de uitkomsten en toekomstperspectieven wezenlijk verschillend zijn.

Als het een doel is, d.w.z. als u bezuinigt om te bezuinigen, dus overhead kosten omlaag krijgen om de rentabiliteit te verhogen, leeft u in de “glorie van het verleden” en creëert u geen toekomst. Gezien de bijna onnavolgbare veranderingen komt u uiteindelijk terecht op een glijdende schaal. Wat u krijgt zal nooit meer zijn dan wat u had. De noodzakelijke bezuinigingen zijn alleen zinnig en houdbaar vanuit een gedragen toekomstvisie. Een visie die bezuinigen ziet als een middel: een manier van tijdwinning om nu zinvolle acties in te zetten om op midden en lange termijn vernieuwingen te realiseren voor natuurlijke groei door verbondenheid en continuïteit. Het gaat erom dat we dit met elkaar erkennen en onze krachten bundelen om gezamenlijk trajecten te ontwikkelen. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons