Klimaatoptimisten

 

Bron: Klimaatverandering, door Jos Hagelaars.

“Tegenwoordig kom je het woord klimaatoptimist weer vaak tegen. Klinkt goed en wie wil er nu niet altijd bij de optimisten geschaard worden, ook als het over het klimaatverandering gaat? Het glas is altijd halfvol in plaats van half leeg en door de menselijke inventiviteit kunnen we half volle glazen in de toekomst vast weer voller maken.

De wereld is maakbaar en de klimaattoekomst ziet er geweldig uit! Als je met een gezonde dosis realisme naar klimaatverandering kijkt, zoals ik toch meen te moeten doen, word je vaak een ‘alarmist’ genoemd. Dat zijn dus niet meer dan sombere pessimisten met apocalyptische verhaaltjes en die horen zeker niet tot de selecte groep rozebrillendragers die een glorieus klimaatutopia op hun netvlies hebben staan.” >>

PRIMO: in de wetenschap van risicomanagement blijken het onderschatten, wegwuiven en versimpelen van waarnemingen cruciale factoren die tot grote (publieke) risico’s kunnen leiden. Dit artikel op het bijzondere blog Klimaatverandering van Bart Verheggen geeft een heldere beeld van de twee werelden van believers versus non-believers, van ‘pessimisten’ respectievelijk optimisten, en gaat in op de voorliggende dilemma’s. Lezenswaardig.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons