KING Jaarcongres

Bron: KING,  Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten
Auteur: Tof Thissen, Directeur KING

Zitten gemeenten in de cockpit van de samenleving met de stuurknuppel stevig in handen? Of worden gemeenten bijkantoor van het Rijk en voeren ze slechts uit? Marc Chavannes wierp deze vraag afgelopen zomer in NRC op in zijn column ‘Kabinet-Rutte behandelt gemeenten als bijkantoren’.

Meer met minder
Want meer verantwoordelijkheden en taken – Jeugdzorg, Wajong, Awbz  – en minder geld voor zo’n beetje alles stelt gemeenten voor stevige keuzes. Ondertussen blijven de verwachtingen hoog: burgers en bedrijven verwachten van gemeenten uitstekende (e)dienstverlening en kloppen als eerste bij gemeenten aan als middelen en voorzieningen van rijkswege wegvallen.

Hoe?
De grote vraag is: hoe? Hoe organiseer je als gemeente die nieuwe taken? Welke scenario’s zijn voorhanden? Moeten gemeenten alles zelf doen, of heeft een gezamenlijke aanpak (met burgers of andere gemeenten) meerwaarde? Hoe organiseer je de dienstverlening die burgers waarderen binnen beperktere budgetten? Waar zitten mogelijkheden om te besparen? Zijn we er klaar voor? Kunnen wij het beter nu we de wijze van werken in één hand kunnen nemen, in samenhang met wat we al doen en de budgetten ongeschot kunnen inzetten? Beter en eerder? Meer integraal?

Inspirerende sprekers
Deze en andere vragen staan centraal op KING haar tweede Jaarcongres: COCKPIT OF BIJKANTOOR? We nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig zijn. Het KING Jaarcongres gaat over kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening in al haar facetten. Dagvoorzitter is Frénk van der Linden. U kunt rekenen op bijzondere en inspirerende sprekers zoals:

Heleen Mees – econoom en NRC-columnist, bepleit dat Europese welvaartsstaten zich moeten transformeren tot ‘opportunity-based’ samenlevingen als New York, Mirko Noordegraaf  – hoogleraar Publiek management, zorgde voor veel debat met zijn opiniestuk ‘Leve de managers! Waar zouden we zonder hen zijn?’ Martin Heylen – Vlaams televisiemaker, ‘Goeiedag. Man bijt hond. Mag ik even binnenkomen?’

Het congres is door en voor gemeenten, om te leren van elkaar en inspiratie op te doen. Omdat KING gemeenten met raad en daad stimuleert om van elkaar te leren, zal tijdens het congres de jaarlijkse ‘Best Gejat Prijs’ worden uitgereikt door Marcel Meijs, voorzitter Raad van Toezicht KING en gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Enschede.

Van harte nodig ik u, namens KING en de gemeente ‘s-Hertogenbosch, uit voor ons KING Jaarcongres op donderdag 12 januari 2012 in 1931 Congrescentrum Brabanthallen te ‘s- Hertogenbosch! Sterk uzelf met nieuwe contacten en inzichten. Kijk voor meer informatie op deze site. U kunt zich natuurlijk ook direct aanmelden.

Graag ontmoet ik u in ‘s-Hertogenbosch!

Lees KING Jaarcongres


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons