Kernenergie en Crisismanagement

Rampendeskundige Eelco Dykstra beschrijft in dit rapport wat er allemaal mis kan gaan in crisisbestrijding na een kernramp.

Auteur: Eelco Dykstra

Voorwoord en Introductie

Japan ‐ Op 11 maart 2011, vond voor de kust van Japan een aardbeving plaats van 9.0 op de schaal van Richter. Binnen twintig minuten volgde een tsunami die met hoogten van 10‐40 meter een spoor van verwoesting achterliet langs de Japanse kustlijn en tot 10 kilometer landinwaarts reikte. Door keteneffecten ontstond een dramatisch en zeer specifiek probleem in de kerncentrale van Fukushima die wekenlang voorpagina nieuws was en de wereld in haar ban hield.

Sinds de aardbeving in Kobe in 1995 geldt Japan als een van de best voorbereide landen ter wereld wat betreft het managen van de gevolgen van het geweld van natuurrampen In maart 2011 vonden in de regio’s Iwate, Miyagi en Fukushima 27.000 mensen de dood, werden 58.000 huizen verwoest, zaten 140.000 huishoudens wekenlang zonder water en moesten er 140.000 mensen geevacueerd worden. Lees meer >

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons