Kent u uw toekomstige doelgroep?

Bron: Congres Jeugdzorg
.
Over wie hebben we het? Wat hebben kinderen en jongeren, maar ook de ouders nodig? Voordat gemeenten aan de slag kunnen met beleid, geldzaken, uitvoering en meer, moet de groep gekend worden. Op donderdag 7 juni 2012 in het Scheepvaart & Transport College te Rotterdam wordt u geïnspireerd en gestimuleerd buiten de reguliere kaders te denken en meer kinderen en jongeren als uitgangspunt te nemen. Door een nieuwe visie te creëren op de jeugdzorg, worden de transities het voordeel van de toekomst.
Het stelsel van de jeugdzorg gaat op de schop en uiterlijk eind 2016 moeten alle taken en verantwoordelijkheden zijn overgeheveld naar de gemeenten. Welke stappen moet u nu al nemen om op tijd klaar te zijn? Welke kansen en mogelijkheden biedt de samenhang met de andere decentralisaties? Gemeenten mogen zelf weten hoe ze het regelen en met wie. Welke zorg moet er (minimaal) zijn voor jonge mensen waarmee het (even) niet goed gaat? Wat betekent deze zorgplicht voor gemeenten? Wat kunnen we leren van opvallende initiatieven zoals De Opvoedpoli en Jeugdzorg 2.0? Waar kunnen we innoveren en de transities AWBZ, Jeugdzorg en WMO gezamenlijk en integraal aanpakken?
Programma
Na een gezamenlijke lunch wordt om 13.00 uur de dag geopend door dagvoorzitter Tof Thissen, directeur KING. Het panel van uitvoerders, ouders en jongeren zorgt ervoor dat we dichtbij het veld blijven en dat we de belangrijkste vragen en antwoorden boven tafel krijgen. Over wie hebben we het en wat hebben zij nodig?
.
Laurens Waling, bekend van het Social Media initiatief Jeugdzorg 2.0 vertelt zijn visie op de jeugdzorg. Linda Bijl van De Opvoedpoli gaat in op de samenwerking met gemeenten. Steven de Waal vertelt over de gezamenlijke aanpak en Rogier den Uyl gaat in op de kosten en baten van de Jeugdzorg. Na het plenaire deel gaat u in gesprek met Rogier den Uyl, Linda Bijl, Laurens Waling, Steven de Waal, Tof Thissen, ouders, jongeren of mensen uit de uitvoering. Geef uw mening, debatteer mee, discussieer en praat over uw eigen vraagstukken of successen. Schuif aan bij een van de tafels en als u antwoord heeft op uw vragen, schuift u door naar een van de volgende tafels. Voor meer informatie en het programma zie www.congresjeugdzorg.nl.
.
Aanmelden
Geeft u zich op vóór 19 april 2012, dan profiteert u van de vroegboekkorting. Optioneel kunt u zich opgeven voor een rondleiding door studenten van het Scheepvaart & Transport College en een walking dinner voor slechts € 55,- (ex. BTW). Klik hier om u aan te melden.

In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons