Kennis-gebaseerd Samenwerken

Kennis-gebaseerd Samenwerken, de onvermijdelijke (r)evolutie

Auteurs:  Mevr. Dr. Asha Nagesser, Principal INSIDEAN
Dhr. Ir. A.V. Rambaran, Instituutleider INSIDEAN

Het succesvolle competitiemodel heeft zijn werk gedaan en heeft zakelijke en individuele belangen geïntegreerd. Maar de wereld is aan het veranderen; de groeiende hoeveelheid kennis, gebeurtenissen en vooral “geheimen” worden voor een ieder toegankelijk of zijn dit reeds. Nederland is een kennismaatschappij in wording en vele landen volgen. Niet alleen in het Westen, maar overal op de wereld is deze verandering ingezet. Vele zijn onderhand kenniswerkers geworden waarbij de manier van denken, handelen en ambitities omtrent zakelijke, maatschappelijke, individuele en collectieve belangen wezenlijk aan het veranderen zijn. De huidige situaties zijn complexer geworden, er zijn meer afhankelijkheden tussen personen en partijen, waardoor we sterker en tevens kwetsbaarder zijn geworden. Door deze toegenomen complexiteit, wat typerend is voor een kennismaatschappij, heeft het competitiemodel geen passend antwoord meer, en daar wringt nou juist de schoen.

Het financiële en economische hoogtepunt van het win-verlies denken zijn wij inmiddels voorbij gestreefd. Om de transformatie naar een kennismaatschappij daadwerkelijk succesvol te laten verlopen waarin volop nieuwe kansen en groeipotentieel aanwezig zijn (Blue Oceans), is er een nieuwe natuurlijke manier van denken en werken nodig. Door onze situatie te zien zoals die echt is, niet te ontkennen door te lang vast te houden aan het verleden of te verbloemen om de aandacht af te wenden, wordt de weg naar excellentie geopend. Door professioneler samen te werken zijn wij gezamenlijk in staat om deze weg te bewandelen en de huidige situatie te ontstijgen. Dit hoort immers bij de natuurlijke evolutie van de mens, die vroeg of laat altijd op zoek is naar vooruitgang en vernieuwing.

Download Visiedocument


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons