Interview met Jo Willaert, scheidend president FERMA

Na vier jaar neemt Jo Willaert tijdens het komende FERMA Forum in Berlijn afscheid als President. Niet dat hij helemaal uit beeld verdwijnt, maar wel treedt de inmiddels 69 jarige Belg terug uit de spotlights. Wat is er binnen FERMA de afgelopen jaren bereikt en waar staat FERMA nu?

FERMA is opnieuw gepositioneerd
Het is tijd voor een nieuw gezicht, zegt hij zelf. ‘Het FERMA-presidentschap is normaliter twee jaar maar, gezien de vele projecten, heeft men mij voor een tweede termijn verkozen. Die termijn zit er nu op.

‘Veel bereikt, maar nu is het tijd voor een nieuw gezicht’

Vier jaar terug heb ik bij mijn aantreden als nieuwe voorzitter gebruik gemaakt van de gelegenheid om FERMA anders te positioneren. Dat was noodzakelijk omdat het businessmodel onder druk stond. Een aantal van de aangesloten associaties twijfelden over de toegevoegde waarde van FERMA als Europese koepel. Die perceptie overheerste te sterk. Men wist niet goed wat FERMA allemaal deed. Als nieuwe voorzitter heb je veel goodwill om zaken naar je hand te zetten en met de komst van Typhaine Beaupérin als nieuwe CEO was er ook een natuurlijk moment voor nieuw elan.’ Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons