“Help, ons vastgoed verzakt!

RiskCongres Lokaal Bestuur 2020

Provinciehuis Utrecht, 10 maart 2020, inloop vanaf 11:30 uur.

Volgens het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek dreigen er in Nederland circa een miljoen huizen een ernstig probleem te krijgen, namelijk verzakking door funderingsproblemen.

Het probleem speelt in vele regio’s zoals in Rijnmond en Zaanstad maar ook in een plaats als Zevenaar, vlak bij de grens met Duitsland. Door het lage grondwaterpeil, als gevolg van de droogte, gaan houten palen onder de woningen rotten. Maar ook huizen met een fundering op staal zouden problemen kunnen krijgen. Droge klei klinkt in, daardoor verzakt de bodem. Met name huizen die voor 1970 zijn gebouwd lopen risico: één op de vier dreigt te verzakken. Huiseigenaren moeten de schade zelf betalen. Die kan volgens het Kenniscentrum oplopen tot wel honderdduizend euro per huis.

Veel partijen zijn betrokken rond het thema “Help, ons vastgoed verzakt”. Te noemen zijn de bewoners (eigenaren en huurders), woningcorporaties, gemeenten, waterschappen,  provincies en uiteraard ook de politiek en de landelijke overheid.

Door de veelheid aan stakeholders is het lastig om een probleemeigenaar aan te wijzen. Eén ding is zeker, de bewoner heeft er last van! Langzamerhand wordt de ernst van de situatie  rond dit thema steeds duidelijker. Sommige betrokken partijen zijn bezig om goede  oplossingen uit te werken, maar andere betrokken partijen nemen vooralsnog een afwachtende houding aan.

Daarom hebben het Risk & Compliance Platform Europe en Public Values het initiatief genomen om alle partijen aan tafel te brengen op dinsdag 10 maart 2020 bij het RiskCongres Lokaal Bestuur in het Provinciehuis Utrecht. Niet alleen de overkoepelende organisaties komend aan bod, maar ook de partijen die daadwerkelijk bezig zijn met de oplossingen in de praktijk.

De beide dagvoorzitters Piet Klop RA MGA en Dr. Gerard van Bortel ontvangen u graag bij dit interactieve Congres !

U bent op dinsdag 10 maart 2020 van harte welkom vanaf 11.30 uur. Het programma begint exact om 12.00 uur, vervolgens kunt u een lunchworkshop kiezen. Daarna begint het plenaire programma. Het Congres wordt om 17.10 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u de 4 door de NBA gecertificeerde PE-punten wenst te ontvangen.

De speciale korting van 50 euro geldt voor leden van FAMO en PRIMO Nederland. U betaalt dan slechts 295 euro, exclusief btw in plaats van 345 euro, exclusief btw, inclusief lunchworkshop en netwerkborrel.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons