Risicomanagement bij PPS-gebiedsontwikkeling

Goed risicomanagement bij PPS-gebiedsontwikkeling voorkomt tegenvallers

Bron: B&G

Auteurs: Drs. E. Bindels, Werkzaam bij het Kenniscentrum PPS van het Ministerie van Financiën, Drs. F. Ten Have, Consultant bij Deloitte en Drs. M. Schapendonk, Consultant bij Deloitte

Risicomanagement wordt vaak niet goed toegepast. Terwijl risicomanagement juist een belangrijk middel is om een project succesvol te laten verlopen, vooral bij complexe projecten, zoals publiek-private samenwerking bij gebiedsontwikkeling. Dit was voor het Kenniscentrum PPS van het Ministerie van Financiën en het PPS-bureau landelijk gebied van het Ministerie van LVN de aanleiding voor het uitbrengen van de ‘Handleiding bij PPS-Gebiedsontwikkeling’.

In dit artikel worden drie verschillende PPS-modellen weergegeven. Dit zijn het bouwclaim model, de joint venture en het concessiemodel. In deze modellen worden taken, verantwoordelijkheden en risico’s op verschillende manieren tussen de publieke en private sector verdeeld of gedeeld. Daarna wordt risicomanagement uitgelegd door middel van drie fasen: de initiatieffase, de haalbaarheidsfase en de realisatie-en Beheer/Exploitatiefase. Ook wordt de risicomanagementcyclus stap voor stap uitgelegd.

Download Rapport Goed risicomanagement bij PPS-gebiedsontwikkeling voorkomt tegenvallers


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons