Geotechnisch Falen: Oorzaken en Beheersmaatregelen

Crosscase analyse van oorzaken van geotechnisch gefaalde internationale casestudies

Auteur: M.A. Oude Vrielink

Doel van dit onderzoek was om de belangrijkste oorzaken en beheersmaatregelen van geotechnisch falen in de Nederlandse gww-sector in beeld te brengen. De centrale onderzoeksvraag die hierbij gesteld werd, was in welke mate het door Geo-Impuls ontworpen Geo-Impuls programma daadwerkelijk aansluit op deze oorzaken en beheersmaatregelen van geotechnisch falen. Dit aangezien de Geo-Impuls organisatie graag zou willen weten waar ze staan in het bereiken van hun doelstelling: halveren van geotechnisch falen in 2015.

Bij wijze van vooronderzoek zijn allereerst de kenmerken van geotechnisch falen verduidelijkt. De begrippen kwaliteit, falen (en faalkosten), geotechnisch falen, risico en geotechnisch risico zijn uitgelicht en op elkaar afgestemd. Op deze manier was het mogelijk de begrippen meer meetbaar en praktijkgericht te maken voor Geo-Impuls. Deze begrippen zijn het uitgangspunt geweest voor de vorming van een onderzoekscyclus (zie figuur I). Deze cyclus geeft in één oogopslag de gefaseerde structuur, werkwijze en resultaten van dit onderzoek weer. In de toekomst is de cyclus opnieuw te doorlopen (iteratie) met de in dit onderzoek gevonden resultaten.Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons