Gemeenten Holland Rijnland over samenwerking

Gemeenten Holland Rijnland discussiëren over grip op samenwerking

‘Good Governance moet hoog op samenwerkingsagenda staan’

De samenwerking van gemeenten binnen Holland-Rijnland wordt gekenmerkt door goede wil, maar meer grip op risico’s van die samenwerking kan voor een verbeterslag zorgen. Op gebieden als vertrouwen, afbakening van verantwoordelijkheden en transparantie over verwachtingen en doelstellingen zijn veel verbeteringen mogelijk. Good governance moet daarom veel hoger op de agenda staan.

Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van een discussiebijeenkomst tussen een aantal gemeenten binnen samenwerkingsverband Holland Rijnland, georganiseerd door PRIMO Nederland (Public Risk Management Organisation). Binnen Holland Rijnland werken 15 gemeenten met in totaal ruim 260.000 inwoners samen op gebieden zoals ruimte, natuur en landschap, infrastructuur, wonen, economie, de sociale agenda en bestuur.

Veel gemeenten en andere overheden blijken dezelfde zorgen te hebben over risico’s die ze lopen door samenwerking, vertelde Jack Kruf, president PRIMO Europe, tijdens de discussie op het gemeentehuis in Oegstgeest. “Uit bijeenkomsten die we houden, blijkt echter dat overheden vaak niet van elkaar weten dat ze deze zorgen delen. Door hun ervaringen met elkaar te delen, kan men samen tot good governance komen. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons