Gemeente Utrecht ontvangt PRIMO Risk Management Award 2015

Het bestuur van PRIMO Nederland, Public Risk Management Organisation,  heeft de PRIMO Risk Management Award 2015 toegekend aan de gemeente Utrecht voor de uitmuntende organisatie van Le Grand Départ de Tour de France 2015.

De prijs werd ten kantore van de gemeente Utrecht, vandaag uitgereikt door de voorzitter van PRIMO Nederland Michel Bezuijen (burgemeester Rijswijk) aan de winnaar van de award burgemeester van Utrecht Jan van Zanen.

Deze toekenning van de award is mede gebaseerd op het positieve evaluatierapport opgesteld door de Universiteit van Utrecht. Tevens is  het creëren voor het projectteam van awareness van risicomanagement en de feitelijke implementatie een belangrijk aspect geweest.

Zowel gedurende de voorbereiding als tijdens het evenement onder leiding van projectdirecteur Martijn van Hulsteijn, en onder ambtelijke verantwoordelijkheid van gemeentesecretaris Maarten Schurink en bestuurlijke verantwoordelijkheid van het College van Burgemeester en Wethouders, heeft de gemeente Utrecht een voorbeeld-organisatie van een groot evenement laten zien.

 

De gemeente Utrecht heeft in goede samenwerking met alle betrokken partijen waaronder overheidsorganisaties, veiligheidsregio, bedrijfsleven en een keur aan maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en burgers, voor en achter de schermen laten zien dat risico’s systematisch en permanent in beeld waren, werden besproken en gemanaged, met name op het gebied van financiën en veiligheid.

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij graag naar de volgende artikelen:

Le Grand Départ de Tour de France, waarin het evaluatierapport door de Universiteit Utrecht is samengevat.

** Risicomanagement bij Grote Evenementen waarin wordt ingegaan op achtergronden en aanpak van Le Grand Départ de Tour de France door de gemeente Utrecht.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons