Democratic Challenge

De Democratic Challenge was een driejarig BZK/VNG-programma (2015-2018) gericht op vernieuwing van de lokale democratie. Het programmateam is per 1 januari 2016 ondergebracht bij de VNG. Het is een bottom-up experimenteerprogramma; lokale experimenten staan centraal.

Per 21 maart is de Democratic Challenge gestopt. Uiteraard gaat de vernieuwing van de lokale democratie gewoon door! Op deze website kan je daarom nog het hele jaar kennis, inspiratie, praktische handvatten en workshopaanbod vinden om zelf aan de slag te gaan.

Met de Democratic Challenge verzamelden, bundelden en ondersteunden we experimenten voor vernieuwing van de lokale democratie. We zijn op zoek gegaan naar nieuwe en innovatieve vormen. Vormen die passen bij een moderne netwerksamenleving.

Dit is gedaan door het uitlokken, in kaart brengen, faciliteren, aansluiten en leren van concrete lokale democratie-experimenten. De ervaringen en lessen van de experimenten vormden input voor lokaal- en Rijksbeleid en worden actief verspreid onder verschillende doelgroepen (waaronder alle gemeenten).

Afgelopen jaar hebben 99 experimenten zich aangesloten bij de Democratic Challenge. Op basis van die experimenten zijn 13 thema’s geformuleerd waar kennismakelaars werkten aan verbinden, leren en kennisontwikkeling.

 

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons