De participatie-elite en de participatieparadox

Tom van der Meer | Stuk Rood Vlees.

De discussie over democratische vernieuwing richt zich vaak op het openen van nieuwe participatiekanalen om de inspraakmogelijkheden van burgers op het politieke bedrijf te vergroten. De doe-democratie, G1000-toppen, internetconsultatie, de right to challenge en lifestyle politics zijn slechts enkele van de vele aansprekende voorbeelden uit de afgelopen jaren. Maar meer participatiekanalen in het kader van meer democratie vergroot ook het risico op politieke ongelijkheid. Lees meer

“… Het probleem is echter dat de meeste participatiekanalen maar door een klein deel van de burgers wordt benut. Die burgers zijn bovendien geen doorsnede van de bevolking…”

*PRIMO signaleert dat de verbindingskracht van het openbaar bestuur en management met de leefwereld, het weefsel van de samenleving, cruciaal is voor optimale waardebereiking en mitigatie van publieke risico’s. Het essay van Tom van der Meer draagt bij inzicht in de cruciale elementen voor deze kracht.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons