De kracht van overtuigingen

Dr. ir. Martin van Staveren MBA
Van Staveren Risk Management VSRM

Het boek ‘Leidinggeven aan overtuigingen’ verschijnt in een periode van forse bezuinigingen, vooral in de publieke sector. Voor het omgaan met dergelijke grote veranderingen geeft het boek een krachtige benadering, op minimalistische wijze. Het nodigt uit tot effectiever werken met de mogelijkheden die er al zijn in een organisatie, met communicatie als uitgangspunt. Wat, inmiddels een versleten begrip, communicatie? Volstrekt niet! Peter Stam heeft een van de beste managementboeken van de laatste tien jaar geschreven.   

Zoals voor een makelaar de prijs van een huis wordt bepaald door locatie, locatie, locatie, zo wordt voor Peter Stam de kwaliteit van dienstverlening bepaald door communicatie, communicatie, communicatie. Niets nieuws onder de zon? Inderdaad, want het boek ‘Leidinggeven aan overtuigingen’ gaat terug naar de basis van de communicatiewetenschap. We hebben het dan over jaren zestig van de vorige eeuw, Mental Research Institute, Palo Alto, Verenigde Staten. Even niet schrikken, een aantal destijds zeer succesvolle psychotherapeuten heeft daar de basis gelegd voor wat zich heeft ontwikkeld tot de oplossingsgerichte communicatietechniek voor snelle interventies. Dit was destijds revolutionair, omdat de gangbare aanpak van jarenlange psychotherapie, op de bank liggen en diep graven in het problematische verleden, succesvol werd vervangen door een beperkt aantal oplossingsgerichte sessies. Lees meer >


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons