Wat zijn de risico’s in het energiebeleid door klimaatverandering?

Kunnen we loskomen van de afhankelijkheid van aardgas?
Vrijdag 18 maart 09.00 – 11.30 uur

‘Wat zijn de risico’s in het energiebeleid door klimaatverandering? Kunnen we loskomen van de afhankelijkheid van aardgas? Het IPCC-rapport geeft aan dat er geen tijd te verliezen is. De klimaatverandering is ongekend groot, groter dan in de duizenden jaren hiervoor.

Het is overduidelijk dat het klimaat is opgewarmd door de mens. Dat heeft wereldwijd nu al grote veranderingen veroorzaakt. Zowel in de atmosfeer, in de oceanen als in het gebied rond de noordpool en natuurgebieden. Een super actueel thema en daarmee passend voor het eerste PRIMO Public Risk Forum op 18 maart 2022. Rafael Lazaroms geeft de deelnemers inzicht doormiddel van een interactieve presentatie in het sterk veranderde landschap door de klimaatverandering.

Hij gaat in op het belang om nu te handelen met als gegeven dat er weinig tijd is. Om de omgeving aan te passen en voor te bereiden op de gevolgen van het veranderende klimaat. Dat klimaatadaptatie een complexe materie is. Niet alleen bij de gemeenten, maar ook in de samenwerking tussen publieke organisaties, het bedrijfsleven en de industrie.

Rafael Lazaroms werkt als Program Manager Energy voor de Unie van Waterschappen. Hij heeft een brede ervaring in duurzame ontwikkeling, overheid, milieubewustzijn, klimaatverandering en waterbeheer. Hij coördineert de inbreng vanuit de waterschappen en is betrokken bij het opstellen en uitvoering van het klimaatakkoord’

En zoals gebruikelijk: we hebben veel tijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

PROGRAMMA vrijdag 18 maart 09.00 – 11.30 uur 

  • 09.00 uur: Welkom, bedoeling, voorstellen?
  • 09.05 uur: Presentatie door Rafael Lazaroms vanuit zijn rol bij het opstellen en uitvoering van het klimaatakkoord vanuit de waterschappen’
  • 09.40 uur: reactie op presentatie 
  • 10.15 – 10.30 uur: Pauze
  • 10.30 – 11.00 uur: Breakout-sessie 
  • 11.00 – 11.15 uur: Terugkoppeling uit breakout-sessie
  • 11.15 uur: Afronding

LET OP: Gebruik hier s.v.p. het mailadres waarop u de eerdere mailing van ons ontvangen heeft.

Please enable the javascript to submit this form

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons