Public Risk Forum 2022

Big Data vrijdag 24 juni 09.00 – 11.30 uur

Jan van Ginkel met ‘Big data is echt wat anders. Daar is een hele wereld te winnen’.

Jan van Ginkel is concerndirecteur/Loco-provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland. Zijn interactieve presentatie gaat over het beter benutten van data en technologieën en de betekenis voor risicomanagement.

Jan van Ginkel: “Als wij het binnen de overheid over big data hebben spreken wij meestal over oude Excel documenten die in een database staan. Maar Big data is echt wat anders. Daar is een hele wereld te winnen. Voer ik nou een ongelimiteerd pleidooi voor data technologieën? Nee, want wij hebben inmiddels ook de begrenzingen gezien. Neem de toeslagenaffaire. De kunst is om ook in het risicomanagement zoveel mogelijk te automatiseren. Met data op zoek naar de risico’s enzovoort. Algoritmisch daar beslissingen en keuzes in maken maar wel elke keer de toets blijven maken met de werkelijkheid. Voortdurend op zoek zijn naar de balans tussen automatisering, algoritmisering, data gestuurd werken versus de menselijke maat en daarbij horende feedback.”

En zoals gebruikelijk: we hebben veel tijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

PROGRAMMA vrijdag 24 juni 09.00 – 11.30 uur 

  • 09.00 uur: Welkom, bedoeling, voorstellen?
  • 09.05 uur: Jan van Ginkel vanuit het perspectief als concerndirecteur/Loco-provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland
  • 09.40 uur: reactie op presentatie
  • 10.15 – 10.30 uur: Pauze
  • 10.30 – 11.00 uur: Breakout-sessie
  • 11.00 – 11.15 uur: Terugkoppeling uit breakout-sessie
  • 11.15 uur: Afronding

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons