Cyber Security

Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste bedreigingen voor de digitale veiligheid in Nederland. Geopolitieke ontwikkelingen, zoals internationale conflicten of politieke gevoeligheden, hebben daarop een grote invloed. Het Global Risks Report 2016 onderschrijft wederom de risico’s op dit punt, sterker nog geeft aan er sprake is van toename en kans op ontwrichting van organisaties en samenleving.

In dit artikel relevante standpunten, initiatieven en wetgeving die als vorm publiek risicomanagement kunnen worden beschouwd. Immers de balans, veerkracht en robuustheid van organisaties en samenleving, alsmede de bescherming van onze eigen identiteit en pricacy is voor ons van grote (publieke) waarde. De risico’s op aantasting daarvan of zelfs ontwrichting worden beschouwd als opkomende publieke risico’s.

Het artikel is hieronder leesbaar (klik voor full-screen). U kunt het downloaden als pdf. Het maakt deel uit van het magazine Quaterna Publica 2016 – Hoofdstuk Perspectief.

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons