Congres: Voorbereiding op CBRNe bedreigingen

Congres “Voorbereiding op CBRNe bedreigingen: zijn we op de goede weg?”

Bron: Pinpoint

Donderdag 16 februari 2012

Door onder andere Brandweer, Defensie, GHOR, ministeries, Politie, kennisinstituten, ziekenhuizen en gemeenten zijn afgelopen periode vele verbeteringen in de voorbereiding op CBRNe incidenten ontwikkeld. Tijdens dit congres zouden alle resultaten samenkomen en er zou multidisciplinair naar gekeken worden. Een uitgelezen kans om collega’s uit andere kolommen te leren kennen, die met hetzelfde onderwerp bezig zijn.

Defensie, DelftTopTech, Futuretech (Kärcher Group), HazmatLINK, RIVM en TNO waren aanwezig om de deelnemers te tonen welke ontwikkelingen zij hadden doorgemaakt op het gebied van preventie, decontaminatie en opleiding. Het waren goed opgezette stands waar velen in de loop van de dag een bezoek aan hebben gebracht.

Opening en introductie van de dagvoorzitter, Leen Groen (Senior Consultant Pinpoint). Er werden vele bekende handen geschud, want nogal wat mensen kenden elkaar al. In een goede ambiance kon men aan zijn/haar netwerk sleutelen. Het is van belang om vast te stellen wat we verstaan onder “goede weg”. Daarover moet overeenstemming zijn. Het is zeer waardevol elkaar te ontmoeten en face to face te spreken. Er zijn vele deskundigen op specifieke gebieden, op CBRNe gebied is er veel gebeurd en zijn allerlei dwarsverbanden zichtbaar. Alleen lijkt een landelijke coördinatie te ontbreken? Toch lijkt NL redelijk ver in relatie tot andere EU landen.

Download verslag


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons